Hoppa till huvudinnehåll

Låga fjärrvärmepriser i Skara!

7:e i Sverige plats vad gäller Fjärrvärmepriser

 

Att vi har en bra prissättning i Skara får vi veta i den sk Nils Holgersson undersökningen som presenteras årligen. Nu har vi via ytterligare en rapport fått bekräftat att vi jobbar på ett bra sätt!

Fjärrvärme är en uppvärmningsform med flera fördelar, de två viktigaste är att den främjar en hållbar miljö i Skara och att den avlastar det hårt belastade elnätet.

Vi vet att priset på fjärrvärme kan påverka din vardag och klimatet rejält.  Som en kommunalägd energileverantör strävar vi på Skara Energi efter att ge våra kunder den bästa servicen till rimliga priser. Därför är det viktigt för oss med transparens och att våra kunder har tillgång till relevant information om hur våra priser sätts och hur vårt företag fungerar ekonomiskt.

Det är därför vi också vill nämna att hur glada vi än är över att få goda betyg, vågar vi inte säga att vi kommer leva upp till dem framöver. Vår vår fjärrvärmeverksamhet står just nu inför enorma utmaningar. Året 2024 ser ut att bli det svåraste hittills, både för oss här i Skara och för branschen som helhet. Det finns flera faktorer som bidrar till detta, men det mest påtagliga är den kraftiga ökningen av bränslepriserna under 2023, som tyvärr verkar fortsätta utan någon förbättring under 2024.

 

Rapport -Bäst i klassen

Framtagen av: Fastighetsägarna GFRI rapporten ”Bäst i klassen” granskar Fastighetsägarna GFR fjärrvärmebranschen på ett nytt sätt. Fjärrvärme har stordriftsfördelar, och stora nät bör därför vara billigare än mindre nät.
I rapporten delas fjärrvärmenäten in i sex olika klasser baserat på hur mycket värme nätet levererar. Utifrån detta räknas ett benchmarkpris för varje klass ut.
Rapporten kan användas av fjärrvärmekunder över hela landet för att ställa informerade frågor till sin leverantör. Fastighetsägarna bifogar också ett exceldokument med samtliga tabeller och all relevant data.Rapporten är framtagen på uppdrag av Fastighetsägarna GFR. Författare är Bengt-Göran Dahlman, oberoende fjärrvärmeexpert samt David Björnberg, omvärldsanalytiker på Fasitighetsägarna GFR.

Nils Holgersson | Rapport 2023

Framtagen av : Bostadsrätterna, Fastighetsägarna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta