Hoppa till huvudinnehåll

Beställa fiber

Beställa fiber?

Är du intresserad av att ansluta din bostad? Kontakta Fastbit eller skicka in din intresseanmälan!
Skicka in din anmälan via Openbits hemsida.

Hur går en anslutning till?

När beställningen mottagits och bekräftats påbörjas arbetet med din anslutning. Du som fastighetsägare ansvarar för att gräva ner slang mellan ditt hus och den anslutningspunkten som vi anvisar ute i gatan. För anvisning om hur du gräver och förbereder för anslutning, kontaktar du oss.

När du grävt ner fiberslangen på din tomt ska du kontakta oss på nytt, så att tid för installation kan bokas.

Vid installationen blåser vi, eller den entreprenör som vi samarbetar med, in fibern i den slang som du grävt ner samt monterar den utrustning som behövs för att fibern ska fungera. Sedan görs en funktionskontroll och sedan är det klart för dig som kund att beställa tjänster

När fastigheten är ansluten väljer du som fastighetsägare själv vilka tjänster just du vill ha. Gå in på Openbit.se för att se vilka förutsättningar som gäller för just din adress.

När får jag min fiber?

Tecknar du avtal under våren, kommer du att anslutas till fibernätet under nästkommande höst. På samma sätt får du anslutning under våren om vi får in avtalet under hösten. Självklart kan vi ibland leverera snabbare än så förutsatt att det överensstämmer med vår övriga planering.

Samarbeten

Nedan finner du länkar till leverantörer och samarbetspartners i vårt projekt för ett attraktivt stadsnät i Skara kommun.

Openbit
Openbit är vår marknadsplats med ett stort urval av tjänster från olika leverantörer. Du väljer själv vilken tjänst du önskar.
Läs mer på Openbit.se

Fastbit
Fastbit hjälper oss med marknadsföring och försäljning av fiberanslutningar, samt är lokal bredbandsleverantör i Openbit. Hos Fastbit kan du också teckna internettjänst efter anslutning.
För våra företag erbjuds även transmissionstjänster.
Läs mer på Fastbit.se

Netwest
För våra företag erbjuder vi Svartfiber och inplaceringslösningar. Netwest är vår samarbetspartner och kontakt vad gäller dessa produkter.
Läs mer på Netwest.se

Entreprenörer
Vid blåsning och kundinstallationer samarbetar vi ofta med underentreprenörer

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2024-03-22