Hoppa till huvudinnehåll

Lämna vattenavläsning

Lämna vattenavläsning

Har du fått ett självavläsningskort från oss? Då är det dags att läsa av din vattenmätare. Du fyller i formuläret längst ner på sidan och skickar in det till oss.

Hur ofta ska jag läsa av min vattenmätare?

Avläsning av din vattenmätare görs vanligtvis 1 gång om året vid utskick från oss, resten av året debiterar vi en beräknad vattenförbrukning som är baserad på förbrukningen under de senaste 12 månaderna.
Du kan självklart skicka in en avläsning oftare än så. Det kan vara extra bra om du t.ex. fyllt en pool, haft en vattenläcka eller är nyinflyttad.
Du som är ansluten till vårt elnät kan också enkelt lämna din avläsning via Mina sidor.
Logga in på Mina sidor

Så här läser du av min vattenmätare

Din vattenmätare sitter i din bostad. Den kan vara monterad på olika ställen, t.ex. i källaren, groventrén eller garaget men den kan även finnas på andra ställen. Är du osäker på var du hittar den kan du alltid ringa oss och få hjälp med att läsa av din mätare.

När du hittar din vattenmätare finns det ofta ett lock som du öppnar upp. Under det ser du ett räkneverk som tickar när vatten förbrukas. Siffrorna som står där är de som du skickar in till oss, utan någon decimal.

 

Vi kommer att spara och behandla personuppgifter om dig, bland annat namn, adress, personnummer och kontaktuppgifter. Detta för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, kontakta dig, utföra serviceåtaganden, utföra kundundersökningar och analyser m.m. Dina uppgifter kan komma att lämnas ut till våra underbiträden. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi behandlar om dig. För fullständig information om hur vi behandlar dina personuppgifter, besök www.skaraenergi.se/integritetspolicy eller kontakta vår kundservice på 0511 – 321 00.