Hoppa till huvudinnehåll

Drifttekniker

Drifttekniker

Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker en positiv och engagerad Drifttekniker till vårt härliga gäng på Skara Energi!

Din vardag

Som drifttekniker kommer du ingå i ett team som ansvarar för daglig drift, tillsyn och skötsel av VA anläggningar inriktat mot spillvatten, dricksvatten och dagvatten. Du kommer arbeta med optimering av reningsverk för att uppfylla kraven i miljötillstånd samt med anläggningar som pumpstationer.

När du har börjat hos oss tillhör du driftgruppen på Horshaga Reningsverk. Dina närmaste kollegor blir driftteknikerna Thommy, Roger och Magnus. Ni fyra leds i det dagliga arbetet av arbetsledaren Magnus, som också är kontaktperson under denna rekrytering. I övrigt blir du del vårt team på 14 engagerade personer inom VA.

Vi jobbar tätt tillsammans med korta beslutsvägar i en trevlig och lättsam arbetsmiljö där skrattet aldrig är långt borta.

Din roll hos oss

Arbetsuppgifterna för den här rollen är omväxlande och stimulerande och omfattar bland annat löpande provtagning, kvalitetssäkring av reningsprocessen, driftövervakning och uppföljning av anläggningars funktion, felsökning, enklare reparation av driftutrustning och förebyggande underhåll. Rollen kräver samarbete inom och utanför avdelningen samt en hel del kundkontakt.

Som driftstekniker hos oss kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Vi är ett litet bolag där det är viktigt att du kan ställa om, och hjälpa till där det behövs. Som exempel kan Drift och underhållsarbete vid våra fjärrvärmeverk också bli aktuellt.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten efter upplärning.

Vem är du?

Den här tjänsten passar dig som har en driftteknikerutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom VA-verksamhet eller industri. Du har kunskaper inom styr- och reglerteknik, är van att arbeta med datorstöd samt har goda kunskaper i office.. Du har även lätt för att lära dig nya system och programvaror. Är du flexibel och noggrann med god analytisk förmåga är det också något vi värdesätter.

Som person ser vi att du är social, utåtriktad och lösningsfokuserad. Du ska ha god serviceförmåga, vara kvalitetsmedveten och kunna ta människor på ett bra sätt. Dina personliga egenskaper kommer vara viktiga då vi har samarbete och kunden i fokus.

Andra förmågor som behövs för den här tjänsten är B-körkort samt bra svenska i tal och skrift.

Vill du veta mer?

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och tror att du kan passa in i vårt positiva arbetsklimat, ser vi fram emot din ansökan!

Skara Energi är ett kommunalägt bolag med cirka 35 medarbetare och en omsättning på ca 170 miljoner kronor. Vi är stolta infrastrukturbyggare för kommunen och ansvarar för elnät, fjärrvärme, vatten och avlopp samt bredband. På Skara Energi är våra medarbetare hjärtat i vår framgång. Vi är smarta, känner tillit och har passion för vårt arbete. Tillsammans skapar vi världens bästa liv i Skara!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2024-05-05
Urval och rekrytering kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut.
Ansökan med cv och personligt brev skickas till markus.eriksson@skaraenergi.se

Frågor?

Frågor om tjänsten besvaras av
Arbetsledare Magnus Granli
0511-40 14 75
magnus.granli@skaraenergi.se