Hoppa till huvudinnehåll

Avstängning av vatten Odengatan

Efter att ha lagt ny vattenledning på sträckan Odengatan 10-14 innan semester så ska vi fortsätta att byta ledningarna söderut mot Bäckagatan. Adresserna som det gäller är sträckan Odengatan 2-8 samt Korsgatan 3.

Arbetet beräknas att starta under vecka 33.  När vi byter ut vattenledningen så innebär det ett antal avstängningar av vatten så det är bra att ha vatten tillgängligt hemma. Vi kommer att sätta upp en vattenpost så att man även kan hämta vatten i höjd med Odengatan 12. Vi försöker alltid hålla avstängningarna mellan kl 9:30 – 16:00. Avstängningarna brukar pågå i 1-3 timmar men kan ta längre tid vid komplikationer.

När vi arbetar med ledningsnätet är det vanligt att vattnet missfärgas av rost, detta är inget farligt och går att spola bort. Undvik att tvätta vittvätt om vattnet är missfärgat. Luft i vattnet är också vanligt förekommande och kan ge vitt och bubbligt vatten.

Även vägen kommer att stängas av i sektioner och infarter till fastigheter kan bli otillgängliga under kortare perioder.