Hoppa till huvudinnehåll

Ny Vattenledning på Vallgatan

Information till boende i området.

Nästa vecka startar vi ett ledningsarbete på Vallgatan. Anledningen till att arbetet genomförs är för att byta ut gamla vattenledningar inför ny asfaltering samt att ny GC-bana ska byggas på Kämpagatan. Arbetets första etapp är från Afzeliigatan fram till rondellen vid Kämpagatan och sedan vidare upp till Bangårdsgatan.

Vallgatans södra körfält stängs av och trafiken leds om till Skaraborgsgatan under arbetets första etapp, ca 2-3 månader. Därefter planeras nästa etapp att starta och pågå i ytterligare 2 månader.

För att kunna utföra arbetet måste vi tyvärr stänga av vattenledningen under ett antal tillfällen vilket innebär att vissa fastigheter blir utan vatten under avstängningstillfällena. Vi kommer försöka att hålla avstängningarna mellan tiderna 09:30-16:00. Avstängningar brukar pågå i 2–3 timmar, men kan ta längre tid vid komplikationer. Se till att alltid ha vatten tillgängligt i hemmet. Vattnet ska vara tillbaka innan vår arbetsdag är över.

När vi arbetar med ledningsnätet är det vanligt att vattnet missfärgas av rost, detta är inget farligt och går att spola bort. Undvik tvätta vittvätt om vattnet är missfärgat. Luft i vattnet är också vanligt förekommande och kan ge ett vitt och bubbligt vatten.

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 0511 – 321 00.

TA-plan 1-2B Vallgatan
TA-plan 1A Vallgatan
TA-plan 2A Vallgatan