Hoppa till huvudinnehåll

Lösningar för livet

Välkommen till Skara Energi

Kontakta oss
Visa fler nyheter
Fler nyheter

Vi är Skara Energi AB

Skara Energi bedriver verksamhet inom elnät, fjärrvärme, stadsnät och VA. Vi är kommunens infrastrukturbyggare. Skara Energi är uppskattat såväl hos kunder som hos medarbetare och skapar värde både vad gäller ekonomiskt resultat och sitt bidrag till utvecklingen av Skara kommun. Vi gör våra kunders vardag enklare och tillhandahåller hållbara tjänster i anslutning till vår infrastruktur.

Elnät
Vi har idag alla elledning nedgrävda vilket medför en hög driftsäkerhet. Elkvaliteten är hög och mätningen precis. Denna säkerhet gör det också lättare för oss att installera Laddstolpar, och solceller. Inom Elhandel samarbetar vi, och är delägare, med Billinge Energi, samarbetet ger oss en lokal och stabil partner.

 

Stadsnät
Det nationella bredbandsmålet är snart uppnådd i Skara kommun. Skara Energi står för fiberutbyggnaden inom tätort och vi kommer ha uppfyllt målet under året. Vi har nära samarbete och ägandeförhållande med Openbit och även Fastbit som är tjänsteleverantör.

 

Vatten och avlopp
Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel, och vi arbetar kontinuerligt med våra vattenledningar för att bibehålla en hög vattenkvalitet. Vattnet kommer direkt från Vättern.

 

Vi tar även hand om avloppet, ledningarna går direkt till vårt reningsverk där allt avlopp renas och tas om hand. Även landsbygden får numera vårt vatten och avlopp genom de landsbygdsprojekt vi driver.

 

Fjärrvärme
Våra kunder bidrar till ett hållbart samhälle genom att välja ett miljövänligt värmesystem. I Skara har vi flera värmeverk, och en nästintill fossilfri produktion. Vi utför även service på fjärrvärmecentraler och värmeväxlare

ny_anslutning

Nyanslutning

Vill du ansluta dig till någon av våra tjänster? Skicka in en förfrågan till oss så kontaktar vi dig inom kort.

Skicka förfrågan

Funderar du på att ladda hemma?

Kontakta oss om du har tankar eller planer på att installera en laddstolpe eller laddbox.

Läs mer